Гласуване на хартия и с машини е най-лошият вариант за провеждане на избори,

...
Гласуване на хартия и с машини е най-лошият вариант за провеждане на избори,
Коментари Харесай

„Прозрачност без граници“: Гласуване на хартия и с машини е най-лошият вариант

Гласуване на хартия и с машини е най-лошият вариант за осъществяване на избори, защото комбинира недостатъците на всички разновидности, категоричен е Калин Славов, изпълнителен шеф на „ Прозрачност без граници “. Последните 2-3 вота с машини показаха  минимални механически проблеми, макар че и този вариант не е панацея и евентуално може да бъде усъвършенстван, смята Славов.

 
Тук приказваме за технологията на осъществяване на избори. Тя е призована за това да сътвори доверие в изборния развой. 2019 година (по памет цитирам) 600 хиляди невалидни бюлетини бяха оповестени от ЦИК – по този начин и не се разбра за какво. Между другото, ЦИК отхвърли да се направи една техническа инспекция какво се е случило.
„ Има нещо, с което можете да извадите един политик от равновесие – това е чувството му за липса на надзор върху изборния развой “, уточни Калин Славов.

„ Когато се гласоподава с бюлетини, със секционни комисии, които знаят разнообразни техники едни бюлетини да се разгласят за недействителни, да се прибавят гласове в протоколи, когато протоколите не се поправят от цялата секционна комисия... Реално лицата, които предават протоколите, е ги и поправят. Това не е целия състав на СИК. Има доста предпоставки за подобен вид дейности “, счита той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР